Turistorganisationer

VisitAarhusregionen

VisitAarhus er Aarhusregionens officielle turistorganisation (DMO), der dækker over storbyen Aarhus samt de omkringliggende byer og områder Djursland, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Randers og Viborg. VisitAarhus er en erhvervsdrivende fond, der har til formål at medvirke til at udvikle turismen, markedsføre destinationen som rejsemål for ferie- og erhvervsturister samt bidrage til, at turismen i området skaber resultater lokalt, regionalt og nationalt.

VisitAarhus vil arbejde aktivt for, at fremtidens turisme i Aarhusregionen bliver bæredygtig. I Aarhusregionen finder du masser af muligheder for oplevelser indenfor forkælelse, fornøjelse, fordybelse og fællesskab, uanset om du befinder dig i den smukke natur eller er på storbyferie. Foruden nyskabende gastronomi og spektakulære kulturoplevelser har Aarhusregionen en fantastisk natur - et terræn, der er oplagt til vandre-, løbe- eller cykelture. En Nationalpark, en Hærvej, et Himmelbjerg, skove, søer, åer og parker - og meget mere.

Særlig miljøindsats

Hjælp til den bæredygtige indsats

Stærke partnerskaber og ’hands on’ værktøjer har været udgangspunktet for VisitAarhus’ arbejde med bæredygtighed. I samarbejde med Aarhus Universitets afdeling for Kommunikation og Eventstøtte, Aarhus Events, WorldPerfect, Klimasekretariatet og turismeerhvervet har VisitAarhus udviklet en gratis håndbog til arrangører af konferencer og events for at inspirere til og gøre det nemmere at træffe bæredygtige valg.

VisitAarhus har et team på 2.100 frivillige ReThinkers. Et korps af frivillige af denne størrelse er unikt i Europa, hvor Aarhus som eneste by stiller frivillige ambassadører til rådighed ved kulturelle begivenheder, events, sportsarrangementer, krydstogtsanløb med mere året rundt. ReThinkers har fokus på at opbygge viden om bæredygtighed, og de frivillige har sammen med WorldPerfect udarbejdet en grøn håndbog til rådgivning af gæster.

Grøn Håndbog for events og konferencer...

Grøn Håndbog for frivillige 

Læs også:  59 % af værelserne i Aarhus er miljømærket efter Green Key-mærkning af Wakeup Aarhus

Miljømærket med Green Tourism Organization siden august 2020.

Område

Aarhusregionen

Som Danmarks næststørste by er Aarhus midtpunktet for en region med dynamiske og kreative byer, unik natur med en nationalpark samt kunst og kultur i verdensklasse. I regionens byer, danner et historisk miljø den smukke ramme om et kreativt og levende byliv med spændende attraktioner, muligheder for shopping og smagsprøver på det danske køkken med friske, lokale råvarer.

Samtidig byder regionen på fantastisk natur så langt øjet rækker: Et 360 kilometer blåt bånd af kyst og strand indrammer et storslået og varieret landskab med søer, åer, skove, bakker og utallige smukke udsigtspunkter. Den fornemme titel som Europæisk Kulturhovedstad i 2017 har betydet, at kulturen i dag står stærkere end nogensinde i Aarhus og Aarhusregionen. Det tiltrækker gæster fra hele verden og placerer Aarhusregionen som den største turistdestination uden for hovedstaden målt på geografi og turismeomsætning.

Cirka 60 % af værelserne i Aarhus er miljømærket efter Wakeup Aarhus har modtaget Green Key.