Turistorganisationer

VisitVejle / MeetingVejle

VisitVejle er Vejle Kommunes officielle turistafdeling. Det lokale turistbureau servicerer omegnens turister og borgere imens der skabes projekter for særindsatser såsom cykel-, gastro og bæredygtig turisme sammen med det lokale turismeerhverv med afsæt i deres ønsker og behov.

MeetingVejle er møde- og erhvervsturisme afdelingen, og konstruktionen består af et partnerskab mellem kommunen og ti private partnere bestående af hoteller og event venues. Sammen løfter partnerskabet erhvervsturismen i området og brander Danmarks 3. største konferenceby for at tiltrække møder og internationale MEGA events.

VisitVejle og MeetingVejle arbejder målrettet med bæredygtig turisme, som er den konstante overligger på alle initiativer og er en strategisk prioritet i udviklingen af erhvervs- og ferieturismen.

Særlig miljøindsats

Grøn Destination Vejle - Green Destination Vejle

Siden 2018 har VisitVejle arbejdet målrettet på bæredygtige initiativer bl.a. ved at definere fyrtårnsprojektet Grøn Destination Vejle – Green Destination Vejle. Projektet rummer en række konkrete initiativer og aktiviteter baseret på erhvervspartnerskaber med det lokale turisterhverv og med fokus på certificering af de lokale virksomheder. Drømmen er at alle turismevirksomheder skal certificeres med HORESTAs Green awards (Green Restaurant/Green Camping/Green Key osv.)

På baggrund af projektet er turismen optaget i Vejle Kommunes Klimaplan, som led i DK2020 indsatserne, og turismen er dermed en politisk prioriteret indsats. Målet er at samarbejde om den nationale Co2 reduktion og løfte ambitionen om at Danmark skal være verdens første og førende certificerede grønne turistdestination. VisitVejle og MeetingVejle arbejder ufortrødent med at gøre destinationen til et af landets mest grønne.

VisitVejle og MeetingVejle samarbejder med kommunens andre forvaltninger, Trekantomraadet, Destination Trekantområdet, MeetingVejles partnere, VisitVejles turismenetværk bestående af over 100 medlemmer fra erhvervet m.fl. om at løfte den bæredygtige turisme dagsorden som inkluderer en social, økonomisk og miljømæssig tilgang. Vi løfter i flok.

Gastro Guide og Kingdom of Cycling

I VisitVejles særindsatser indenfor cykel- og gastroturisme arbejdes der energisk på at sikre turisterne det bæredygtige valg, når de besøger området. Med sloganet Køb Lokalt det er Genialt Globalt lanceres i 2021 en redesignet digital Gastro Guide. Turisten kan, hjemmefra eller på sin ferie i området, udforske og blive inspireret til at besøge gård- og specialbutikker, bryggerier, slagtere, konditorer, vinbarer og spisesteder med fokus på lokale råvarer. I guiden kan turisten gemme favoritter, planlægge egne ruter og dele med venner og familie. Og så kan ruterne overføres til Google Map – lige til at tage med på farten.

Når turisten besøger Vejle og omegn rejser de til Kingdom of Cyckling, hvor landets stejleste cykelbakker og smukke istidslandskaber indbyder til cykelferie par excellence.

+45 7681 1925

visitvejle@vejle.dk

https://www.visitvejle.dk/

Banegårdspladsen 6, ,7100

Vejle