Når destinationen skal arbejde med transport, skal der arbejdes med den form, som er bedste for miljøet.

Naturligvis kan gæsterne ikke helt undgå at benytte transport, der belaster miljøet. De skal transporteres til og fra destinationen og fra A til B. Men der kan gøres en del for at skubbe og motivere dem til at vælge den mest bæredygtige form. 

Som eksempel kan nævnes udlejning af cykler fra hoteller, lufthavne der giver fordele til el-taxier eller kanalrundfart med elbåd.

Her er nogle pejlemærker, som der kan gås efter:

  • Muskelkraft er bedre end motorkraft. Derfor er transport til fods, på cykel eller i kano miljømæssigt mere bæredygtigt end motoriserede transportmidler. Og så er det sundt og giver ofte en god og mere autentisk oplevelse.

  • Naturligvis skal der være plads til eksotiske rejser, men jo oftere du holder ferie tættere på, hvor du bor fx i Danmark - jo bedre er det miljømæssigt.

  • Offentlig transport er mere bæredygtigt end privat transport - og tog bedre end bus.

  • Hvis du lejer bil, så lej en miljøvenlig en af slagsen, som kører langt på literen, og planlæg din rute så du bruger mindre brændstof. Ofte er det også en smukkere tur end at ræse af sted på motorvejen.

  • Færger, skibs- og bådsejlads belaster også miljøet, så undersøg, hvad der belaster mindst. Flere cruise og færgeselskaber har fokus på bæredygtighed og sejler i højere grad på mindre miljøbelastende energi fx gas og el. Det gør også oplevelsen bedre, at du undergår sort røg og os, og stilheden fra en el-motor er klart at foretrække, når du besøger et naturområde.

  • Fly er klart den transportfom, der udleder mest CO2. Så skal du flyve, så book direkte fly og undgå så vidt muligt stopovers. Du sparer tid, energi og kræfter ved at flyve direkte. Vælg et flyselskab med fokus på miljøet og som har nye fly, der belaster miljøet mindre end de gamle.