aarhus1

Den lokale turisme går en grønnere fremtid i møde

VisitAarhus, der blandt andre omfatter Randers, Favrskov og Djursland, kan nu kalde sig Green Tourism Organization.

VisitAarhus har i længere tid arbejdet målrettet på at gøre regionen til en mere bæredygtig destination. Turistorganisationen har netop udarbejdet en ny bæredygtighedsstrategi og for en måned siden kunne VisitAarhus offentliggøre et nyt stort bæredygtighedsprojekt "Grøn genstart", der skal give turismevirksomhederne en saltvandsindsprøjtning efter covid-19 og styrke destinationens grønne identitet.

Nu har Horesta, brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, certificeret VisitAarhus som Green Tourism Organization. Certificeringen er sat i verden af HORESTA for at bakke op om de destinationer og organisationer, som gør noget særligt for bæredygtighed.

Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus glæder sig over den nye titel.

”Jeg er oprigtig stolt af, at vi nu kan kalde os Green Tourism Organization. VisitAarhus har arbejdet længe for at opnå certificering. For at blive certificeret skal vi leve op til 140 forskellige bæredygtighedskriterier. Det har vi vist, at vi kan. Så det er en milepæl for os og ligger i naturlig forlængelse af vores ambitioner på det grønne område.”