sustainable-camping

Nyt værktøj skal støtte en bæredygtig udvikling af turismen

Nyt projekt vil udvikle det nationale turismeregnskab, så det også måler bæredygtighed

En del af Landdistriktspuljens midler skal nu bruges til at udvikle et bæredygtigt turismeregnskab, der sætter tal på både de økonomiske, sociale og miljømæssige aspekter af turismen.

Bag projektet ”Bæredygtigt turismeregnskab” står en stor gruppe af turist- og forskningsinstitutioner.

VisitDenmark leverer i samarbejde med Center for Regional og Turismeforskning (CRT) allerede i dag et årligt turismeregnskab, der bl.a. indeholder tal for omsætning og arbejdspladser. Det er et værktøj, der nyder stor anerkendelse og udbredelse. Partnergruppen bag projektet ønsker nu at undersøge muligheden for, hvordan dette værktøj kan udnyttes på de tre bundlinjer: økonomisk, socialt og miljømæssigt.

Inspirationen kommer fra ét af FN’s verdensmål, der hedder ”Bæredygtige byer og lokalsamfund”. Turismen har nemlig stor betydning for den bæredygtige udvikling af lokalsamfund i landdistrikterne, og regnskabet skal fungere som værktøj til udvikling af lokalmiljøer.

Anne Thomas, direktør på Center for Regional- og Turismeforskning (CRT), som er tovholder på projektet, siger:

”Jeg er oprigtig spændt på det her projekt. Det er særligt, fordi så mange slutter op omkring noget flere og flere kalder på: Nemlig et værktøj der skal støtte en bæredygtig udvikling af turismen. Det er en virkelig kompliceret opgave, og derfor er det en fornøjelse med så mange vidende parter på sagen.”