Eb0585ee7a6df9d8d5a33f94262f1860ef770613

Nuuk certificeret med EarthCheck

Nuuk bliver verdens første hovedstad, der er certificeret af EarthCheck som et bæredygtigt turistmål

Nuuk har taget et skridt tættere på at være den første hovedstad i verden, der er certificeret under EarthCheck Destination Standard.

Sermersooq Kommune har arbejdet med EarthCheck i det forløbne år for at sammenligne den miljømæssige og sociale ydeevne på sin destination: Nuuk.

”Vi ønsker at være den første hovedstad i verden med et bæredygtighedscertifikat - og vi vil tiltrække dem, der deler vores vision for en bæredygtig fremtid.”, siger Charlotte Ludvigsen, borgmester i Sermersooq Kommune.

Nuuk forpligter sig til at tackle centrale miljøspørgsmål, som planeten står over for, herunder drivhusgasemissioner.

”Vi sigter mod at hæve grænsen ved at placere bæredygtighed i kernen i vores vision for Nuuk”, bemærker borgmester Ludvigsen og tilføjer: “Vi ønsker at levere bæredygtige resultater ved at inkludere vores lokale partnere i processen”

”Vi klarer os relativt godt med vores forbrug af vand og naturligvis med den grønne elektricitet fra Nukissiorfiit. Vi har dog et stykke vej at gå, når det kommer til vores forbrug af fossile brændstoffer. Den årlige benchmarking giver os et overblik over vores aktuelle fremskridt og udfordringer, ”siger Asmus Jessen Rubæk, akademisk konsulent i Sermersooq Business.

Fejringen af ​​benchmarking-resultatrapporten sammen med EarthCheck Sustainable Destinations Bronze Certificate fandt sted på Hotel Hans Egede.