Visitportugal

Portugal vil også være et bæredygtigt rejsemål

Coronakrisen giver plads til nytænkning - også i Portugal. FN’s verdensmål og 50.000 rejsebrancheansatte uddannet i bæredygtighed skal være med til at øge antallet af energieffektive turismevirksomheder i Portugal med 50 procent inden år 2023.

Portugal har offentliggjort ny, treårig plan, der skal være med til at sætte landet i førersædet blandt verdens mest bæredygtige rejsemål.

”Områder som klimaændringer, energiomstilling, digitalisering og bæredygtighed har længe fyldt meget i Portugal. Kvalitet og sikkerhed har samtidig være nøgleord i Portugals turistindustri,” siger Stig Kaspersen, nordisk turistdirektør for Visit Portugal, og tilføjer:

”Nu tager man skridtet videre og definerer ambitiøse mål for turistsektoren i én samlet plan. Turismen har stor betydning for Portugals økonomi, og konkurrenceevnen vil fremover bevæge sig tættere og tættere på bæredygtighed.”

”Desværre er turisme en af de økonomiske sektorer, der lider mest som følge af klimakrisen. Derfor er det afgørende, at turismebranchen tilpasser sig. Det skal ske ved at udnytte ressourcerne bedst muligt og reducere CO2-udledningen.” fortsætter han.

Læs mere på Standby...