Er Gøteborg verdens mest bæredygtige destination?

Inspiration fra verden. Danmark er med fremme, når det gælder bæredygtig turisme. Men vi kan altid inspireres af andre destinationer fx et tæt nabo Gøteborg i Sverige.

Gøteborg er ifølge Global Destination Sustainability Index 2016, 2017, 2018 og 2019 verdens mest bæredygtige destination. Og nu kan Gøteborg nu føje endnu en bæredygtighedspris til sin liste over anerkendelser. Lonely Planet afslørede sin Best in Travel 2021-liste i går og udnævnte Gøteborg til verdens bedste bæredygtige byophold.

Gøteborg er verdens bedste bæredygtige by at besøge 2021

Da Lonely Planet offentliggjorde sin årlige Best in Travel-liste, kom Gøteborg øverst i kategorien bæredygtighed og er derfor blevet udnævnt til verdens mest bæredygtige byophold.

Lonely planet skriver: "Gøteborg har haft den øverste placering i Global Destinations Sustainability Index siden 2016, og dets progressive, målbare løsninger til bæredygtighed beundrede vores ekspertpanel. Med et regionalt klimamål om at være CO2-neutral inden 2030 var Gøteborg den første by i verden til at udstede grønne obligationer for at fremskynde investeringerne i klimaløsninger. 97 % af dens offentlige transport kører nu på vedvarende energi, 95 % af dets hoteller er miljøcertificerede, byen har en lavemissionszone i centrum og lufthavnen er certificeret til det højeste niveau i Airport Carbon Accreditation-ordningen. ”

Mad

Lokalt produceret, økologisk, vegansk og vegetarisk - i Gøteborg er der masser af bæredygtige mad- og drikkevarer. Nyd sæsonens fisk og skaldyr på japansk inspireret Vrå, tag en "reddet" frokost på Stadsmissionen, eller smag lokale ingredienser tilberedt til perfektion på Restaurang Familjen. Garveriet og Gunnebo hus og haver er to gode muligheder for en bæredygtig fokuseret dagstur.

Overnatning

Gøteborg er en af ​​de grønneste hotelbyer i verden med cirka 95 % af alle hotellerne er miljøvenlige. Det er let at sove med god samvittighed her.

Indkøb

Den cirkulære økonomi bliver større og større i Gøteborg og du finder mange forskellige butikker, der sælger brugte og vintage tøj, og hvor du kan leje eller låne tøj, sportsudstyr og udendørs udstyr osv.

Aktiviteter

Tag en cykeltur, nyd parker og haver eller pluk noget frugt i en af ​​de offentlige frugtlunde. Der er uendelige muligheder for at udforske Gøteborg på en bæredygtig måde.

Se video fra Lonely Planet her: