lonelyplanetbestintravel2021

Bæredygtighed afgørende for Lonely Planets ”Best in Travel 2021”

I Lonely Planets kåring af ”Best in Travel 2021” har bæredygtighed fået en central placering, samtidig med at Lonely Planet skifter til et mere bæredygtigt fokus.

Da vores verden stoppede fuldt ud i år (pga Corona red.), så vi os i spejlet for at reflektere over, hvordan vi bedst kan give vores læsere mulighed for at rejse ansvarligt og blive agenter for positive forandringer. Og vi indså, at vi skulle genopfinde os selv for at forestille os at rejse igen efter 2020, så vi opdaterede vores redaktionelle praksis for at fremhæve mere lokale og forskellige synspunkter. Vi besluttede også at gøre dette års Best in Travel anderledes ved at anerkende steder og mennesker, der demonstrerer et ægte engagement for bæredygtighed, samfund og mangfoldighed. Og det er kun begyndelsen. Vi hylder alle vinderne!

- LUIS CABRERA, PRÆSIDENT & CEO, LONELY PLANET

Vinderne inkluderer Rwanda for sin succes med det internationale Gorilla Conservation Program, Gøteborg i Sverige; og Virginia Mountain Bike Trail.

I år har du måske bemærket, at Lonely Planet gør tingene anderledes fx med priserne Best in Travel 2021. I stedet for at fejre destinationer, tendenser og oplevelser, som de tror vil være store næste år, fejrer Lonely Planet de mennesker og projekter, der gør enhver destination speciel. Dem, der transformerer rejser til det bedre og skubber på positiv ændring i tre kategorier: bæredygtighed, mangfoldighed og samfund.

Allerede før pandemien vendte turismen på hovedet, var bæredygtighed et vigtigt fokus i branchen. Rejsende forenede deres ønske om at se verden med deres miljøværdier. Destinationer søgte måder at beskytte engang uspolerede steder mod at blive overfyldte. Der var større muligheder for ture, overnatningssteder og oplevelser for at få meningsfulde grøn viden. Og da flyvning kom under øget kontrol, så vi en stigning i miljøvenlige måder at rejse på.