På bæredygtig togrejse i Rocky Mountains

Inspiration fra verden. Danmark er med fremme, når det gælder bæredygtig turisme. Men vi kan altid inspireres af andre destinationer fx en togrejse i canadiske Rocky Mountains

Luksustoget Rocky Mountaineer ved Rocky Mountains benytter en langsom rejseform som i sig selv er mere CO2-venlige. Men herudover har toget reduceret dets CO2-forbrug med 80 ton om året, øget genanvendelse om bord og samarbejder med to velgørenhedsorganisationer. Den ene arbejder for at reducere sult i samfund, hvor Rocky Mountaineer arbejder rundt omkring i verden, og den anden er en velgørenhedsorganisation, der beskytter dyrelivet langs de spektakulære ruter, hvor dens tog kører.

“It’s the ultimate low carbon, slow travel trundle through the Canadian wilderness. I love inching alongside all those sheer-faced canyons and dense forests glittering with fast-moving rivers – a grand landscape that’s fully respected by the low-impact train line that’s gently snaking through it.”

— JOHN LEE,VANCOUVER WRITER AND TOUR GUIDE

Togrejser er målbart bedre for miljøet end enten at flyve eller køre, og Rocky Mountaineer tager sit bæredygtige turistansvar alvorligt. Toglinjen arbejder for at beskytte de områder, den rejser igennem og fokuserer på at bruge ressourcer klogt - herunder reducere Co2-emissionen. Desuden yder Rocky Mountaineer årlige bidrag til Tree Canadas National Greening Program, hvilket har resulteret i, at der til dato er plantet over 13.500 nye træer i hele BC.