100procentbaeredygtigeferiehuse

VisitNordvestkysten vil fremme 100% bæredygtige feriehuse

Nordvestkysten vil med projekt være med til at fremme udbuddet af bæredygtige feriehuse.

Projektet 100% bæredygtige feriehuse tager afsæt i arbejdet med at transformere de danske feriehuse til et markedsrelevant feriehusprodukt, der matcher nye efterspørgselsmønstre hos gæsterne om mere bæredygtige ferier.

Konkurrenceevnen forbedres med opgradering af husene, da der er større efterspørgsel efter nye/renoverede feriehuse blandt gæsterne. På tværs af de 11 Vestkystkommuner er langt størstedelen af feriehusene opført i 1970’erne og 1980’erne, altså på et tidspunkt før der for alvor blev stillet energikrav i forbindelse med byggeri. Der er derfor stort potentiale for forbedring.

Projektet har følgende hovedaktiviteter:

  • Kortlægning af feriehusenes bæredygtighed, hvor 400 feriehuse i Danmark besøges og kortlægges med hensyn til bæredygtighed, hvoraf de 100 ligger i Destination Nordvestkystens område.
  • GAP-analyse og udvikling af fælles bæredygtighedsparametre
  • Opstilling af løsningsmodeller for grøn omstilling af de danske feriehuse

I et katalog formidles tiltag og løsninger, som feriehusejerne med fordel kan implementere i deres huse for at opnå en stand på deres feriehus, som lever op til feriehusudlejningsbranchens definerede bæredygtighedsparametre for danske feriehuse.

Projektet 100% bæredygtige feriehuse løber fra ultimo 2020 til primo 2022.

Læs mere om projektet...