baeredygtigeferiehuse

Nu skal sommerhuse også være bæredygtige

Flere sommerhuse i Nordvestjylland er ved at blive gennemgået for at finde frem til en standard for bæredygtige sommerhuse

Beliggenheden og herlige udsigter skal fremover ikke være det eneste, der skal være med til at sælge et sommerhus. Bæredygtigheden kan også blive en faktor, der kan spille ind, når sommerhuset skal udlejes eller sælges.

Projekt med Destination NordVestkysten

For tiden er Destination NordVestkysten i samarbejde med andre turistorganisationer samt Feriehusudlejernes Brancheforening i gang med at undersøge bæredygtigheden i 400 sommerhuse, fordelt over 11 kommuner i hele landet.

Her vil man se nærmere på, hvad der skal til for at bevæge danske sommerhuse i retning af en grøn omstilling, så sommerhusene kan blive mere klimavenlige og sikre en mere grøn og bæredygtig turisme. Arbejdet skal munde ud i, at der bliver lavet en landsdækkende standard for, hvad der skal til for at kunne kalde et sommerhus for bæredygtigt.

Efterspørgsel efter bæredygtige sommerhuse

Og der er efterspørgsel efter bæredygtige sommerhuse, siger Karin Juul Jensen, der er projektchef hos Destination NordVestkysten.

- Bæredygtigheden kan være et salgsargument både når et sommerhus skifter ejer eller skal lejes ud til feriegæster. Det er håbet, at standarden på sigt kan være noget, man kan bruge i sin søgning efter et sommerhus på linje med når man i dag søger efter et sommerhus, der kan være handicapvenligt eller velegnet til lystfiskeri, siger Karin Juul Jensen.

Hun peger på, at der både blandt danske og tyske turister er interesse for at leje et bæredygtigt sommerhus, men at det på grund af den manglende standard er svært at navigere sig frem til husene.