Silkeborg Visitaarhus Pressefoto Scaled E1626617873815 620X330

Grøn genstart af turismen i Aarhusregionen

VisitAarhus med Green Tourism Organization investerer millionbeløb i grønnere turisme og guider Aarhusregionens gæster til en bæredygtig ferie.

Rejselysten er vendt tilbage efter en lang periode med nedlukning og restriktioner, og derfor står VisitAarhus klar til at give gæsterne mulighed for at træffe grønne og bæredygtige valg, når turen går til Aarhusregionen.

Stigende efterspørgsel efter bæredygtig ferie

”Både danske og udenlandske gæster efterspørger i stigende grad en mere bæredygtig ferie, og det skal vi kunne imødekomme. Med vores nye, grønne vækststrategi og en række fælles indsatser er vi godt på vej til at positionere hele Aarhusregionen som en grøn destination,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Indsats sammen med lokale turistvirksomheder

Med projektet ’Grøn Genstart’ har VisitAarhus sammen med turismevirksomhederne søsat en række bæredygtige initiativer, der skal sikre hele Aarhusregionen en fælles, grøn identitet. Mange turismevirksomheder arbejder allerede med bæredygtighed, og VisitAarhus har derfor udviklet en ny hjemmeside, der kan hjælpe gæsterne til at træffe mere grønne valg, når det gælder transport, overnatning, restauranter og oplevelser. Samtidig vil markedsføringen af Aarhusregionen fremover synliggøre den bæredygtige fortælling.

Projekt ’Grøn Genstart’ har fået 3,4 millioner kroner i støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og VisitAarhus samarbejder med VisitDenmark, Erhvervshus Midtjylland og Aarhus Universitet om at fremme den grønne omstilling i turismesektoren i både Aarhus, Skanderborg, Silkeborg, Viborg, Favrskov, Randers samt Norddjurs og Syddjurs kommuner.

Tiltrække danske og udenlandske gæster til Aarhusområdet

”Der findes et væld af bæredygtige oplevelsesmuligheder i hele destinationen, og vi står allerede stærkt på det grønne område. Scandic Aarhus City er f.eks. netop kåret som Danmarks mest klimavenlige hotel. Samtidig er VisitAarhus certificeret som Green Tourism Organization af Green Key/Horesta som en af de første i verden. Denne anerkendelse betyder, at de otte kommuner i Aarhusregionen står endnu stærkere i konkurrencen om at tiltrække danske og udenlandske gæster, der efterspørger bæredygtige turismeprodukter,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Flere miljømærkede turistvirksomheder

VisitAarhus arbejder blandt andet for at nå disse bæredygtige mål: Topplacering på international rangliste over bæredygtige destinationer. Aarhusregionen skal inden udgangen af 2023 være på top-10 blandt verdens mest bæredygtige destinationer målt på GDS-indekset.

Flere miljømærkede hoteller. Ved udgangen af 2023 skal antallet af miljømærkede hotelværelser i destinationen være steget fra 50 procent i 2020 til mindst 70 procent i 2023 – og 90 procent ved udgangen af 2025. Og ved udgangen af 2023 skal der være igangsat certificeringer af attraktioner såvel som feriehus- og campingsektoren, oplyses det.

Se VisitAarhus' guide til planlægning af bæredygtig rejse