plant-tree

Bæredygtighed bliver stadig vigtigere for turismen

”Bæredygtighed skal være på plads. Vi kan forvente, at turismevirksomheder afkræves aktivt arbejde med grøn omstilling,” siger chef for destinationsudvikling i Dansk Kyst- og Naturturisme.

Efterspørgslen efter bæredygtige løsninger under ferien er stigende, og coronakrisen har accelereret denne udvikling. Men kyst- og naturturismen kan risikere at halte bagefter, når det kommer til bæredygtig omstilling af overnatningssektoren. Det vurderer Jacob R. Kirkegaard Larsen, destinationsudviklingschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme, i et oplæg på foreningens hjemmeside, skriver Standby.dk.

”Vi står overfor en kæmpe opgave med at sikre en omstilling af vores grundprodukt, så det indfrier gæsternes skærpede forventninger og krav til handling – og vi har ganske enkelt ikke råd til at vente. Knap hver femte dansker siger, at bæredygtige og miljøvenlige hensyn vil påvirke deres næste valg af ferie.”

Destinationsudviklingschefen hos Dansk Kyst- og Naturturisme påpeger blandt andet også i sit indlæg: ”Inden for hotelsektoren er omkring 70 procent af alle internationale gæster mere tilbøjelige til at vælge et miljøvenligt hotel, uanset om de søgte efter et bæredygtigt ophold eller ej.”

Læs hele historien her.