Germantourist

Grøn bølge i Tyskland kan presse den danske turistbranche

Stadig flere tyskere prioriterer bæredygtige feriemål, viser en ny rapport fra VisitDenmark.

Mange tyske turister ønsker at møde et miljøvenligt land, når de rejser på ferie. Det viser en ny rapport fra VisitDenmark. Andelen af ”grønne idealister” i Tyskland, som prioriterer bæredygtige rejsemål, er steget fra 17 pct. i 2020 til 27 pct. i 2021. Det skriver Jyllands-Posten.

»Vi mærker, det er vigtigt for turistbranchen i Danmark at tiltrække de turister, som har et stort bæredygtighedsfokus. Vi har en masse hoteller med det internationale miljømærke Green Key, og på den måde signalerer de, at de gør noget ekstra for miljøet,« siger Mikal Holt Jensen, der er miljøchef i HORESTA

Han fortæller, at det særligt er hotellerne, der udvikler sig bæredygtigt, fokuserer på mindre madspild og lavere vand- og energiforbrug.

”Vi vil gerne sprede bæredygtighed endnu mere ud til flere virksomhedstyper, f.eks. attraktioner, restauranter og campingpladser. Hvor vi før har været fokuseret på erhvervsturisme, handler det nu også om ferieturister og herunder også tyskerne, og hele vores produkt skal være bæredygtigt,” siger Mikal Holt Jensen.

Læs hele historien her.