ef886bdd56b3ea7a924a49a61b54127a7206176f408ddff1f921b8b29c56c12c

Ekstra midler med bæredygtighedsfokus skal kickstarte dansk erhvervs- og mødeturisme

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse tildeler nu 7,4 mio. kr. til at videreføre fire udvalgte initiativer fra det landsdækkende projekt Kick-start Dansk Turisme 2020. Med midlerne fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse bliver fire initiativer, herunder bæredygtighed.

Det glæder medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group Dorte Krak, at bestyrelsen fortsat understøtter turismeerhvervet:

"Partnerne bag forgængeren til Kickstart Dansk Turisme 2.0.  har allerede vist flotte resultater. Samtidig har projektet demonstreret, at der stadig er efterspørgsel fra turismeerhvervet. Vi ved, at en stor del af den efterspørgsel kommer fra aktører inden for erhvervs- og mødeturisme. Og generelt ser vi et stort behov i branchen for redskaber og hjælp til at skabe en bæredygtig håndtering af COVID-19-pandemien, der desværre endnu ikke er overstået.”

Med midlerne fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse bliver fire initiativer fra det oprindelige projekt videreført og styrket. Indsatsen for erhvervs- og mødeturisme vil bl.a. have fokus på at styrke mødedestinationernes produkter og konkurrenceevne på det internationale marked. Her vil brug af virtuelle redskaber og bæredygtig omstilling til den nye hverdag efter pandemien være i fokus. De øvrige tre initiativer omfatter outdoorturisme, mersalg samt viden om bæredygtighed og digitalisering.

Kickstart Dansk Turisme 2.0 drives af VisitAarhus i samarbejde med et bredt turismepartnerskab. Projektet modtager 7,4 mio. kr. i decentrale erhvervsfremmemidler. Midlerne skal gå til at videreføre fire efterspurgte initiativer fra det oprindelige projekt Kick-start Dansk Turisme 2020, der tidligere har modtaget i alt 15,9 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til at styrke turismeerhvervet under og efter COVID-19-pandemien.

Læs fakta om bevillingen til Kickstart Dansk Turisme 2.0

Læs mere om Kickstart Dansk Turisme på projektets hjemmeside

Læs mere om projektet i projektdatabasen

Læs hele historien her.