Bæredygtig Skisport.jpg

Ski med bedre klimasamvittighed

Skisportsstederne er også meget opmærksomme på, at bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter.

Der reklameres med solceller på hotellernes tage og elkøretøjer på skisportsstederne, genplantning af træer, men samtidig bliver en lufthavn i fjeldene mellem Sverige og Norge taget i brug for at lette adgangen til de store nordiske skisportssteder.

Ifølge den norske klimarådgiver Ørjan Kongsvik Aallkoster en dag med brug af de østrigske skilifter 6 kg CO2 i hver enkelt skiløbers klimaregnskab.

I 2019 kom den 7. udgave af Report on the State of the Alps med titlen’ Climate-neutral and Climate-resilient Alps 2050’.

Uanset hvordan man vender og drejer det, har man som skiturist en klar fornemmelse af at bidrage til CO2-udslippet og den globale opvarmning, som får sneen til at smelte under skiene. Det kan godt give dårlig samvittighed, og svaret kan være at øge indsatsen for at finde de mest bæredygtige hoteller og ikke mindst en energivenlig transport.

Læs hele artiklen på Politiken Rejser...