DKNT Handlingsplan

Ambitiøs plan med grønne tiltag viser veje til at indfri kyst- og naturturismens potentiale

Med en ny handlingsplan og ambitiøse mål sætter Dansk Kyst- og Naturturisme skub på at indfri potentialet indenfor bæredygtige ferieformer, naturnære oplevelser, plads og vidder.

"Kyst- og naturturismen udgør det største forretningsområde i dansk turisme og er således en væsentlig katalysator for vækst og udvikling i hele Danmark. Derfor er det afgørende, at vi formår at udnytte det nuværende momentum til at sikre, at dansk turisme kommer styrket ud på den anden side af krisen, men det kræver manøvredygtighed og de rette prioriteringer," fortæller Jens Hausted, der er direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme.

Den nye handlingsplan FREMSYN UDSYN HENSYN fra april 2022 skal bidrage til at indfri ambitionen om at skabe stærke destinationer til gavn for gæster, virksomheder og borgere - ved at sætte fælles og fokuseret retning for udvikling af kyst- og naturturismen i Danmark.

"Et af de konkrete mål i vores handlingsplan er, at vi skal omstille til en helårsturisme, hvor Danmark er ledende i markedet for bæredygtig sommerhusferie og nyskabende overnatningstilbud i alle sektorer. Vi skal bygge ovenpå på vores ellers markedsmodne kerneprodukter, så vi kan få skabt den nødvendige bæredygtige omstilling af overnatningssektoren og fremtidssikre vores produkt," understreger Jens Hausted.

Læs den her.