bookingcomsustainabletravelreport2022

Booking.com: Danske rejsende har fokus på bæredygtige rejser

56 % af de rejsende siger, at der er større sandsynlighed for, at de ville vælge et bæredygtigt overnatningssted og flere klikker efter det.

Booking.com har offentliggjort en ny undersøgelse med besvarelser fra over 30.000 rejsende fordelt på 32 lande og områder, som viser, at miljøpåvirkningen af deres rejser er meget vigtig for dem.

Men der er også samlet særskilte resultater fra danskerne.

Danskernes fokus på bæredygtighed

Generelt siger 68 % af de danske rejsende, at det er vigtigt for dem med bæredygtige rejser, og 39 % siger, at de seneste nyheder om klimaforandringer har påvirket dem til at tage mere bæredygtige valg på deres rejser.

62 % af de danske rejsende siger, at de ønsker at rejse mere bæredygtigt i de kommende 12 måneder, hvilket er en stigning på 14 % sammenlignet med data fra 2021.

Søger efter bæredygtige overnatningssteder

Bevidstheden om og synligheden af mere bæredygtige overnatningssteder er stadig vigtigt. 38 % af de danske rejsende bekræfter, at de har set et bæredygtigt overnatningssted på en online rejseplatform det seneste år, og 27 % angiver, at de aktivt leder efter information om de bæredygtige tiltag et overnatningssted har implementeret, før de booker. 

Årsager til valg af bæredygtige overnatningsformer

Det er endnu mere opmuntrende, at 50 % af de danske rejsende siger, at de har overnattet på et bæredygtigt overnatningssted indenfor det seneste år. De har valgt et bæredygtigt overnatningssted af følgende årsager:

  •  29 % af dem siger, at de valgte det for at reducere deres påvirkning af miljøet 
  •  Over en femtedel af dem (21 %) ønskede at have en mere lokal oplevelse 
  •  20 % mener, at de bæredygtige overnatningssteder er bedre for lokalsamfundet 

Selvom 73 % af de danske rejsende har intentioner om at bo på et bæredygtigt overnatningssted mindst én gang i det kommende år, er der stadig meget arbejde i at gøre bæredygtige overnatningsmuligheder nemmere at finde for alle. Af dem som ikke boede på et bæredygtigt overnatningssted det seneste år, sagde 19 %, at de ikke vidste, at de fandtes.

Øvrige bæredygtige rejsemønstre

I forhold til øvrige rejsemønstre siger over en femtedel (23 %), at bæredygtige tiltag fra overnatningsstedernes og transportudbydernes side spiller en vigtig rolle i deres valg af overnatningssted og transportmidler.

  • 47 % af de danske rejsende siger, at de ønsker at gøre noget godt for de steder de besøger, og 22 % afslører, at de valgte at rejse uden for højsæsonen for at undgå, at der er for mange mennesker på samme sted
  • Næsten en fjerdedel (23 %) siger, at de valgte at rejse til et rejsemål tættere på deres hjem inden for de sidste 12 måneder for at mindske sin CO2-udledning.

Læs rapporten her…

Læs også: Booking.coms nye 'Travel Sustainable Badge' hjælper brugerne med at finde miljømærkede overnatningssteder