1655290761592

Så meget bæredygtig turisme på Folkemødet

Der er gang i debatterne om bæredygtig turisme på Folkemødet. Her er et udpluk og links til de vigtigste debatter om emnet.

Kan dansk turisme både være verdens grønneste og dyreste?

HORESTA

Hvordan bidrager hovedstadsturismen til en bæredygtig verden

Wonderful Copenhagen

  • Turismen i hovedstaden er i fuld gang med at blive genoprettet i kølvandet på corona-pandemien. Og nu skal den genoprettes indenfor miljømæssige, sociale og økonomisk bæredygtige rammer. Men hvad betyder dét for erhvervslivets aktører? For turisterne? Hovedstadens internationale position? Og hvordan kan den bæredygtige turisme tænkes ind som et middel til at skabe en bedre by at bo i for de lokale? Coronapandemien har understreget, hvad turismen betyder for København. Det gælder både samfundsøkonomien samt opretholdelsen af byens kulturliv – alle elementer, som gør byen til et attraktivt sted at bo for de lokale. Hovedstaden har altså brug for turismen. Men hvordan skaber vi endnu større værdi for lokalbefolkningen med udgangspunkt i turismen? Og hvordan kan vi bruge den vision til at sætte skub i den globale bæredygtige omstilling, når de internationale turister kommer på besøg?
  • https://folkemoedet.dk/events/2022/06/16/hvordan-bidrager-hovedstadsturismen-til-en-baeredygtig-verden/

Turisme vi kan leve af – og leve med

VisitDenmark

  • Dansk turisme har i en årrække været et vigtigt væksterhverv i Danmark, men i 2020 satte pandemien en brat afslutning på mange års fremgang i de udenlandske overnatninger med store konsekvenser for omsætning og beskæftigelse. Målet er nu at genvinde de vigtige udenlandske turister og på ny skabe vækst i dansk turisme – og at få denne vækst til at ske samtidig med, at miljø- og klimaaftrykket fra turismen mindskes, og tilfredsheden blandt turister, borgere og medarbejdere stiger. Med andre ord skabe en bæredygtig turismeudvikling i Danmark. Hvordan indfries den bæredygtige ambition i praksis? Hvordan kan dansk turisme være med til at nedbringe CO2? Skal Danmark satse på ”grønne turister”? Og hvordan undgår vi overturisme? Vi inviterer til debat om, hvordan vi skaber en turisme i Danmark, vi kan leve af – og leve med.
  • https://folkemoedet.dk/events/2022/06/17/turisme-vi-kan-leve-af-og-leve-med/

En rejse, du ikke ville have været foruden

Danmarks Rejsebureau Forening Dansk Erhverv

Mere bæredygtige feriehuse – hvordan?

Feriehusudlejernes Brancheforening

  • Hvad er et bæredygtigt feriehus? Skal der være en el-ladestander ved alle sommerhuse? Lejerne vil gerne have et lavt elforbrug, men vil husejerne bruge penge på nye hårde hvidevarer termoruder mv., før de gamle er slidt op? Har vi strøm nok udlagt i sommerhusområderne, når vi bruger huset mere og mere uden for sommerhalvåret, og samtidig får elbiler? Hvorfor er alle sommerhusområder ikke allerede kloakeret? Vægter vi økonomi over miljø og bæredygtighed? Om lidt har alle sommerhuse affaldssortering, men gør vi nu det rigtige med opdeling i en masse spande? Nogle mener, at vi allerede nu teknisk kan sortere i den nuværende ene skraldespand.
  • https://folkemoedet.dk/events/2022/06/17/mere-baeredygtige-feriehuse-hvordan/

Outdoor-faciliteter

Dansk Kyst & Naturturisme

  • Aldrig før har der været så mange overnatninger i Naturstyrelsens shelters, antal gennemkørsler på MTB-sporene og medlemmer af vandsportsforeningerne. Den stigende interesse for outdoor-aktiviteter gavner både folkesundhed, turisme, bosætning og lokal udvikling, men udviklingen medfører også et større pres på naturen og på faciliteter til outdoor-aktiviteter. Hvis vi skal understøtte og fastholde den enormt positive udvikling, som corona-pandemien har været med til at accelerere, så er der behov for, at servicefaciliteter og infrastruktur udbygges og vedligeholdes, så vi sikrer en fortsat høj kvalitet – og så vi sikrer hensynet til naturen og til hinanden, når så mange færdes i naturen. Det er med andre ord helt centralt, at vi får udviklet bæredygtige driftsmodeller for infrastruktur og outdoor-faciliteter
  • https://folkemoedet.dk/events/2022/06/17/drift-af-outdoor-faciliteter/