Nielsjørgengalancering

VisitDenmark-formand: ”Danmark som Nordeuropas mest miljøvenlige rejsemål”

Det bliver ingen 'walk in the park' at sikre de grønne mål i regeringens turismestrategi. Niels Jørgen Jensen, fmd. for bestyrelsen i Visit Denmark, skriver dagens debatindlæg.

Regeringens nye turismestrategi har store ambitioner omkring den grønne omstilling. Turisterne skal opfatte Danmark som det mest miljøvenlige rejsemål i Nordeuropa i 2030, og 70% af alle overnatningssteder skal være bæredygtighedscertificerede. Sådan indleder Visitdenmarks formand, Niels Jørgen Jensen, et indlæg på Turisme.nu.

”Den grønne omstilling er en vigtig dagsorden, og sommerens udfordringer rundt omkring i verden viser med tydelighed den konsekvens klimaforandringerne har for kloden. Det er naturligt, at også en strategi for turismen sætter mål for den grønne udvikling – og at vi i turismen yder vores bidrag. Det er dog ikke kun politiske mål, som driver forandringerne. Mange virksomheder har været i gang i årevis med ikke blot gevinster for klimaet, men også forretningen”, skriver han.

Han mener, at vi skal erkende, at den grønne omstilling skal gå hånd i hånd med den øvrige produktudvikling, som fortsat er central for at styrke Danmarks konkurrenceevne som turistland. I sidste ende handler det om nøje at forstå gæsternes behov og præferencer, så vi investerer klogt i vores turismeprodukt.

Læs hele indlægget her.