bureauleder-jesper-smidt-og-gto-certificering_feriepartner-tversted-002

Feriepartner Tversted tildeles prestigefyldt certificering

Det nordjyske udlejningsbureau Feriepartner Tversted er, som den første feriehusudlejer nogensinde, netop blevet certificeret som Green Tourism Organization. Certificeringen er sat i verden for at hylde de aktører, der yder en særlig indsats for at skabe en bæredygtig turismebranche.

Interessen for bæredygtige ferieformer er steget støt gennem de seneste år, og det kan mærkes hos det lokale udlejningsbureau Feriepartner Tversted, som netop har modtaget den prestigefyldte Green Tourism Organization-certificering.

Formålet med Green Tourism Organization-certificeringen, som brancheorganisationen HORESTA og paraplyorganisationen Friluftsrådet står bag, er at bakke op om de aktører, som hver dag kæmper for at skabe en grønnere turismebranche. Det er tilfældet hos feriehusudlejningsbureauet i hjertet af Tversted, som forud for certificeringen er blevet vurderet ud fra 140 forskellige kriterier, herunder ledelsesmæssig prioritering af miljøhensyn, krav om miljørigtige indkøb og krav i forhold til organisationens eget forbrug.

- Vi er rigtig glade for nu at have fået certificeringen, som vi helt sikkert ser som en blåstempling. Vi mærker generelt en stigende efterspørgsel på grønne ferieformer, og her tror vi på, at certificeringen får endnu flere sommerhuslejere og -ejere til at kigge i vores retning, lyder det fra Jesper Smidt, som er bureauleder og partner hos Feriepartner Tversted og Skagen.

Øget interesse for bæredygtig turisme
Det øgede fokus på grønne ferieformer understøttes af nye tal fra VisitDenmark, som viser, at bæredygtighed især er en væsentlig prioritet hos de tyske turister. Her giver hele 40 procent af de adspurgte udtryk for, at de vil tage højde for bæredygtighed næste gang, de booker ferie:

- Mere end 70 procent af vores bookinger kommer fra tyske gæster, og vi ved, at bæredygtighed har stor betydning for valget af ferie. Selvom Danmark allerede ses som et grønt land, er det vigtigt, at vi fortsat tager ansvar og arbejder for at gøre os endnu mere attraktive ved at implementere flere grønne initiativer – det gælder selvfølgelig ikke alene på bureauet i Tversted, men på tværs af hele Feriepartner-kæden, hvor der lige nu arbejdes med grønne tiltag for at mindske påvirkningen af klimaet, fortæller Jesper Smidt, som fremhæver certificeringen som et stort skridt på vejen.

Udover at arbejde målrettet med bureauets egne miljøindsatser har Feriepartner Tversted også et mål om at inspirere områdets sommerhusejere til at belaste miljø og klima mindst muligt.

- Feriepartner Tversted har udmærket sig ved at lave en grundig miljørapport og bevise, at de arbejder intensivt med at forbedre deres performance på det grønne område. Det gælder ikke alene på bureauet, hvor man helt lavpraktisk blandt andet har installeret vandsparer i alle vandhaner, men også på et mere omfattende niveau, hvor der er blevet lagt en plan for, hvordan man kan inspirere husejerne til at energioptimere deres sommerhuse, fortæller Mikal Holt Jensen, som er sekretariatschef for Green Tourism Organization hos brancheorganisationen HORESTA.

Wonderful Copenhagen var i 2018 den første virksomhed til at modtage certificeringen som en Green Tourism Organization. Herefter har flere anerkendte destinationsselskaber som VisitAarhus, Destination Nord og VisitDenmark fulgt trop. I dag er certificeringen uddelt til 11 turismevirksomheder på tværs af hele landet, og ifølge HORESTA er ambitionen, at den skal vokse til et internationalt plan, ligesom søsterordningen Green Key, der i dag har spredt sig til mere end 60 lande og 3.700 organisationer.

Allerede nu arbejdes der på, at landets øvrige Feriepartner-bureauer bliver en del af ordningen, hvor de nordjyske bureauer forventes at opnå certificeringen i løbet af foråret 2023.