top-30-v2-2-scaled

Danske destinationer i top på bæredygtighedsindeks

København er fortsat den mest bæredygtige hovedstad, men røg en plads ned til 3. pladsen på Global Destination Sustainability Index. Aalborg tager endnu et spring op med en 4. plads i forhold til en 10. plads sidste år, mens Aarhus røg 4 pladser ned til 9. pladsen. I alt ligger 6 danske destinationer i top-25 ud af 75 destinationer, som indgår i indekset.

Gøteborg fastholdt førstepladsen blandt verdens bæredygtige destinationer ved 2022-uddelingen af Global Destination Sustainability Index, mens Bergen overtog Københavns 2. plads. Men ellers ligger de danske destinationer lunt på indekset, selvom nogle af dem er røget ned af listen.

Danske destinationer står stærkt på bæredygtighedsindeks

Seks danske byer ligger i top-25 af 75 destinationer, som er med i indekset. Mens København, Aalborg og Aarhus som nævnt er i top-10 på henholdsvis 3., 4. og 9. pladsen, er Middelfart røget 5 pladser op til nummer 15, Odense er nummer 19, hvilket er et spring op på 15 pladser og Svendborg holder sin 23. plads.

Færøerne er også kommet ind på listen med en 29. plads, hvor Vejle også er ny på listen. Nyborg som lå nummer 24 sidste år, er ikke med på årets indeks.

Danske destinationer på GDS-indekset i top-25:

  • 3. København, - nr. 2 i 2021
  • 4. Aalborg, - nr. 10 i 2021
  • 9. Aarhus, - nr. 3 i 2021
  • 15. Middelfart, - nr. 20 i 2021
  • 19. Odense, nr. 34 i 2021
  • 23. Svendborg, - nr. 23 i 2021

Aalborg rykker op på fjerde-pladsen
Med ved uddelingen i Krakow var Tonny Skovsted Thorup, direktør for Destination Nord, som med glæde kunne konstatere, at Aalborgs arbejde med en lang række bæredygtige tiltag gav positivt udslag i fjerdepladsen på listen.

Han siger i pressemeddelelsen: ”Det er en kæmpe anerkendelse og et ekstremt vigtigt signal til resten af verden om, at Aalborg er helt i verdenstoppen i forhold til at arbejde med bæredygtige og grønne løsninger.”

”Det har flyttet os på ranglisten, at vi har en klar strategisk tilgang til at arbejde med bæredygtighed inden for blandt andet erhvervsturisme. Et helt konkret eksempel er, at vi netop har igangsat arbejdet med at hjælpe flere hoteller i destinationen med at blive bæredygtighedscertificeret, så vi hele tiden arbejder konkret med at forbedre os,” siger Tonny Skovsted Thorup.

Fyn er både fin og grøn
I en pressemeddelelse fra Destination Fyn er der glæde over, at Odense, Middelfart og Svendborg er på Top-25. 

”De største fynske møde- og konferencebyer er her i 2022 kravlet nogle afgørende trin op ad stigen på det anerkendte GDS-indeks over de mest bæredygtige destinationer i verden,” siger Kirsten Rudbeck, erhvervsturismechef i Destination Fyn.

”Vi er stolte over, at bestræbelserne på at udfolde vores fælles fynske vision og indsatsen for at ruste byerne bedst muligt til at flytte sig og stikke næsen frem i forhold til bæredygtighed, til stadighed ser ud til at virke. Det er vigtigt i forhold til vores arbejde med erhvervsturismen, at vi kan markere os på GDS-indekset,” siger hun. 

I Odense er der glæde over, at den fynske hovedstad på årets liste er på en 19. plads mod en placering som nummer 34 sidste år.

Om GDS-Index

GDSI er en måling af, hvor godt byerne og turismeindustrien arbejder med bæredygtighed. Vurdering og scoring er baseret på 71 kriterier, der dækker alt fra udledning af drivhusgasser, genanvendelse, tilgængelighed, inklusion, tryghed og sikkerhed, bæredygtighedscertificerede hoteller og restauranter, til om der findes bæredygtighedsstrategier hos offentlige og private aktører.

Hele Global Destination Sustainability Index 2022 kan hentes på dette link.