billede

Danskernes foretrukne skisportssted i Østrig får bæredygtighedscertifikat

Det populære skiområde Wagrain-Kleinarl er blevet certificeret som en grøn destination, og rejser man dertil med Snälltåget kan man også starte og slutte ferien bæredygtigt.

Dette år kan skiglade danskere tage afsted på en bæredygtig vinterferie i SalzburgerLand. Med topscorer på mere end 100 kriterier kan det populære skisportsområde Wagrain-Kleinarl nemlig nu kalde sig for en bæredygtig destination, og rejser man dertil med Snälltåget kan man også starte og slutte ferien bæredygtigt med den direkte togforbindelse mellem Danmark og Østrig.

Wagrain-Kleinarl i Østrig er det foretrukne skisportsområde blandt de mange danskere, der hver vinter tager til Østrig for at nyde de udsøgte skiforhold i Alperne. Nu er der endnu flere gode grunde til at vælge netop Wagrain-Kleinarl til den årlige skiferie. Området er nemlig blevet certificeret som en bæredygtig destination af Green Destination Certification Program for sin dedikerede indsats og aktiviteter på bæredygtighedsområdet.

Certifikatet ’Green Destination’ bliver tildelt Wagrain-Kleinarl, efter skisportsstedet har scoret højt på mere end 100 kriterier og indikatorer inden for bæredygtighed, socialøkonomi og kultur. På grund af de høje scorer er certificeringen også anerkendt af Global Sustainable Tourism Council.

”Bæredygtighed er et vigtigt aspekt for samtlige af vores regioner her i SalzburgerLand. Langt de fleste af vores aktiviteter foregår i naturen, og hvis vi skal blive ved med at bruge den, er det vigtigt, at vi passer på den og tager højde for den. Derfor er vi også utrolig stolte, når vores destinationer udmærker sig inden for bæredygtighed, som blandt andet Wagrain med sin nye status som en grøn destination og Zell am See-Kaprun, der med sit fokus på at minimere CO2-aftrykket på ferien, stolt kan kalde sig for en KEM-region (Climate & Energy Model Region),” siger Yvonne Rosenstatter, Head of Market Management, SalzburgerLand Tourismus.

Bæredygtig skiferie fra start til slut med Snälltåget

Med Snälltågets direkte forbindelse fra Danmark til De Østrigske Alper kan man også rejse bæredygtigt ned til de udsøgte skiområder i SalzburgerLand. Snälltåget kører på vand-, vind- og solenergi, og en tur fra Danmark til Salzburgerland udleder kun omkring 1,2 kg CO2 pr. person. Til sammenligning udleder turen med fly omkring 267 kg, mens turen i en benzindreven stationcar udleder omkring 128 kg.

I Danmark kan man stige på nattoget i enten Høje Taastrup, Odense eller Kolding og 20 timer senere stige af i Alpernes smukke snelandskab. Snälltåget har i alt fem stop i SalzburgerLand, blandt andet i centrum af det populære skisportsområdet Zell am See-Kaprun og i centrum af det hyggelig skiområde St. Johann i Salzburg, men man kan også nemt komme videre med shuttleservice til andre populære skidestinationer som Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Obertauern og Wagrain. Snälltåget har afgange fra slutningen af december frem til midten af marts. 

Bæredygtig tankegang på skisportsstederne

Flere skiområder i SalzburgerLand har tænkt bæredygtighed ind i udviklingen af skisportsanlæggene. I Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn er der installeret solceller på bygningerne ved liftene, som genererer 100.000 kWh om året. I St. Johann i Salzburg er pisterne anlagt med fokus på at forbedre områdets biodiversitet. I Salzburger Saalachtal udnytter man bjergreservoirerne til at mindske produktionen af kunstig sne. I Höchkönig og Zell am See-Kaprun kører lifterne udelukkende på vedvarende energikilder. Obertauerns hoteller og andre overnatningsmuligheder ligger med direkte adgang til pister for at minimere behovet for transport, og generelt lægger infrastrukturen i SalzburgerLand med shuttlebusser, lifte, ski in/ski out og togforbindelser desuden op til, at man kan komme miljøvenligt rundt uden bil, hvis man f.eks. er taget med Snälltåget på årets skiferie.

Læs mere om SalzburgerLand HER