groen-overnatning

Certificeringer spiller en central rolle i den nye nationale turismestrategi

I 2030 skal 70% af alle overnatningssteder og 100% af de danske turismeorganisationer være bæredygtighedscertificerede.

Der skal sættes markant ind på arbejdet med bæredygtighedscertificeringer i dansk turisme frem mod 2030. En indsats, der blandt andet omfatter turismevirksomhederne og destinationsselskaberne, der både selv skal certificeres og samtidig varetage en ny rolle, hvor de hjælper turismevirksomhederne i deres arbejde med certificeringer.

Der er heldigvis mange gode værktøjer og erfaringer at hente på området. Både hos aktører i og uden for dansk turisme. Flere destinationsselskaber, nationale udviklingsselskaber, erhvervsorganisationer og erhvervshuse tilbyder fx gratis, individuelle rådgivningsforløb til turismevirksomheder, hvilket har affødt værdifulde indsigter til gavn for det resterende turismefremmesystem.

Der findes desuden en håndfuld guides, håndbøger og analyser udviklet af både destinationsselskaber, de nationale udviklingsselskaber, erhvervshuse og private aktører, som du kan hente hjælp i, hvis du vil danne dig et overblik og få indblik i fordele/ulemper ved de forskellige typer certificeringer.

Det skal også være nemmere for turister, der aktivt søger flere bæredygtige muligheder, at finde dem. For eksempel på VisitDenmarks kanaler, hvor et nyt søgefilter gør det nemmere for turisten at finde vej til miljøcertificerede hoteller, spisesteder, attraktioner mv.

Her på green-key.dk findes der også meget vejledning samt dokumentation til hvordan jeres virksomhed kan arbejde hen imod at blive certificeret med enten Green Key eller de yderligere certificeringer: Green Attraction, Green Camping, Green Tourism Organization, Green Sport Facility eller Green Restaurant.