feriepartnerblokhus

Ni Feriepartner bureauer i Jylland miljømærkes med Green Tourism Organization

Flere Feriepartner bureauer i Jylland arbejder på at fremme en mere bæredygtig turismebranche, og derfor er det med stor glæde, at ni Feriepartner kontorer nu er blevet certificeret som en Green Tourism Organization. Det er et bevis til de turismeorganisationer, der gør en særlig indsats for at skabe en mere grøn turismebranche.

Interessen for bæredygtige ferieformer er steget støt gennem de seneste år, og det kan mærkes hos det lokale udlejningsbureau for Feriepartner, der gennem de seneste år har skærpet sit fokus på mere miljøvenlige tiltag i forretningerne for at imødekomme turisternes interesse.

På den baggrund har ni bureauer med Feriepartner i Rømø, Blåvand, Bork Havn, Thy, Jammerbugt, Blokhus, Løkken, Lønstrup og Kattegat nu modtaget den prestigefyldte Green Tourism Organization-certificering, der er bevis på de mange nye grønne tiltag.

Øget fokus på grønne tiltag

Certificeringen sker som en følge af en aktiv indsats fra Feriepartner, som arbejder for at gøre Danmark til en endnu grønnere destination for turisterne. Sidste år modtog Feriepartner Tversted certificeringen som det første feriehusudlejningsbureau nogensinde, og siden da har de resterende Feriepartner-bureauer lagt sig i selen for at blive certificerede.

Særlige tiltag på bureauerne

Lokalbureauerne bliver målt ud fra en række lavpraktiske kriterier såsom vandforbrug, miljømærkede produkter og sortering af affald. Målet er, at alle Feriepartners udlejningsbureauer har en certificering i hånden inden udgangen af 2023, og nu er ti af kædens bureauer certificereret.

- Det handler om at skabe gode vaner internt, som på sigt også kan blive spredt ud til husejere, gæster og resten af lokalsamfundet. Vi er meget stolte af at være blandt de første bureauer i branchen, som certificeres som bæredygtige, og vi håber, at vi på denne måde kan være med til at påvirke flere aktører til at tænke på klima og miljø, forklarer Trine Flindt som er bureauleder og partner hos Feriepartner Blokhus.

 

En grønnere turistbranche

Formålet med Green Tourism Organization-certificeringen, som tildeles af brancheorganisationen HORESTA og paraplyorganisationen Friluftsrådet der står bag Green Key, er at bakke op om de aktører, som hver dag kæmper for at skabe en mere miljømæssig ansvarlig turismebranche. Det er tilfældet hos feriehusudlejningsbureauet i Blokhus, som forud for certificeringen er blevet vurderet ud fra 140 forskellige kriterier, herunder ledelsesmæssig prioritering af miljøhensyn, krav om miljørigtige indkøb og krav i forhold til deres eget forbrug.

- Ved at lande en GTO-certificering viser vi vores gæster og husejere, at vi vil værne om klimaet. Vores lokalområde betyder rigtig meget for os, og vi vil gøre vores bedste for at passe på naturen og de omgivelser, vi er så heldige at være en del af. Vi har foretaget mange tilpasninger på vores lokale bureau for at mindske vores miljø- og klimaaftryk, det gør vi glædeligt for at gå forrest om at fremme den bæredygtige turisme, lyder det fra Sissel Møller Jensen, som er bæredygtighedskoordinator og trainee hos Feriepartner Blokhus.

Nogle af de øvrige modtagere af GTO-certificering er Wonderful Copenhagen, VisitDenmark, Destination Nord, VisitAarhusregionerne og Nationalpark Mols Bjerge.

 

Feriepartner i Rømø

Feriepartner i Kattegat