svendborgsund-002

VisitSvendborg har opnået miljøcertificeringen Green Tourism Organization

På baggrund af VisitSvendborgs ambitiøse bæredygtighedsstrategi og miljømål er organisationen nu blevet godkendt som Green Tourism Organization.

Anerkendelse af Svendborg som en bæredygtig turistdestination For at opnå certificeringen er VisitSvendborg blevet vurderet på 140 forskellige parametre. Som en Green Tourism Organization forpligter VisitSvendborg sig til at overholde strenge standarder og retningslinjer for at reducere miljøaftrykket og fremme bæredygtige praksisser inden for turisme.

Anja Mia Haas, eventchef ved SvendborgEvent, udtaler: "Vi er utroligt glade og stolte over certificeringen som Green Tourism Organization. Det er et vigtigt skridt i retningen mod at opfylde vores mål om at skabe en mere bæredygtig og grøn turismeindustri. Certificeringen er en anerkendelse af vores bestræbelser, og vi ser frem til at inspirere andre til at følge vores eksempel".

Anerkendelse fra sekretariatet

Anerkendelsen fremhæver VisitSvendborgs fortsatte engagement i at skabe en bæredygtig og miljøvenlig turismeoplevelse i Svendborg og styrker positionen som en førende destination inden for grøn turisme.

Mikal Holt Jensen, sekretariatsleder fra Green Key/HORESTA, udtaler: "VisitSvendborg er blevet godkendt som Green Tourism Organization på grund af deres flotte bæredygtighedsstrategi og miljømål. De har vist en forpligtelse til at fremme bæredygtig praksis og minimere deres miljømæssige fodaftryk – både på destinationen og på deres eget kontor”.

Ønsker at få foran

Det er målet, at mange flere af Svendborgs turismeaktører vil blive inspireret og følge trop og ligeledes vil implementere bæredygtige praksisser og fremme miljøbevidstheden. Og indsatsen er allerede rigtig godt i gang.

Gennem flere workshops i foråret, afholdt af SvendborgEvent, som også administrerer VisitSvendborg, fik lokale turismeaktører hands-on indføring i alt det praktiske, der ligger i begrebet bæredygtighed.
Svendborg Museum er Fyns første Green Attraction

Green Attraction på Svendborg Museum

En af deltagerne på de afholdte Go4Green workshops var Svendborg Museum, som i april blev Fyns første Green Attraction, og blandt de første ni attraktioner i Danmark, der opnåede certificeringen. Denne certificering betyder, at Svendborg Museum overholder en lang række kriterier, og stadig arbejder videre med grønne tiltag.

Museets direktør, Jesper Hansen, siger om certificeringen: "Bæredygtighed er utvivlsomt den vigtigste dagsorden for vores generation, og det er utroligt positivt, at Svendborg Museum nu har opnået certificering som en Green Attraction. Dette sender et kraftfuldt signal til vores samarbejdspartnere og gæster om at fokus på bæredygtighed er blevet en permanent del af vores arbejde, og museet arbejder målrettet og dedikeret på at styrke vores indsats. Det er et strategisk valg og en nødvendighed for samfundet."

VisitSvendborg glæder sig over Svendborg Museums engagement, og ser frem til at fortsætte arbejdet med at forbedre miljø- og klimamæssige aspekter af bæredygtig turisme og yderligere fremme turismen i Svendborg og omegn.