train-passenger

Bæredygtig transport mellem storby-, kyst- og naturoplevelser testes

Ofte benytter turister bilen, når de skal rundt i kystlandskabet. Det giver køer og trafikproblemer – og er ikke bæredygtigt. Derudover undlader mange internationale turister at søge ud af København.

Det er ofte besværligt for turister at rejse ud af byen efter oplevelser, hvis de ikke har en bil til rådighed. Hen over sommeren 2021 testes derfor bæredygtige transportløsninger til at bringe turister fra København ud til oplevelser på Sjælland og øerne.

’Bæredygtig mobilitet’

I projektet ’Bæredygtig mobilitet’ udvikles og testes løsninger, som skal inspirere nationale såvel som internationale turister til at tage fra København til oplevelser på Sjælland og øerne ved brug af bæredygtig transport.

Test i løbet af sommeren

I løbet af sommeren 2021 skal en shuttlebus, en last mile-vandrerute, lejecykler på stationer og dertilhørende ruteforslag, gøre det nemmere for turister og andre besøgende at nå ud til eksempelvis Sagnlandet Lejre, Herslev Bryghus, Gavnø Slot, Kikhavn og Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Tæt samarbejde mellem destinationer

”Under corona har vores rejsepræferencer og -muligheder ændret sig markant, og behovet for plads og åbne vidder er blandt andet blevet større. Det har været en god anledning til at teste, hvad der skal til for at få turister til at besøge attraktioner uden for København uden at sætte sig ind i bilen,” siger Claudia Rota Andersen, projektchef hos Dansk Kyst- og Naturturisme.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Wonderful CopenhagenVisitNordsjællandDestination FjordlandetVisitSydsjælland-Møn A/S og Dansk Kyst- og Naturturisme.

Projektet vil resultere i anbefalinger til, hvordan andre destinationer og øvrige aktører kan teste og udvikle bæredygtige mobilitetsløsninger.

Læs hele nyheden på Dansk Kyst -& Naturturismes hjemmeside...