aftale-om-fossilfrie-faerger_frh-havn_r1_4036_

Grønne færger mellem Frederikshavn og Sverige

Senest i 2030 skal færgefarten mellem Frederikshavn og Gøteborg være fri for CO2-udslip.

Stena Line, Frederikshavn Kommune og Frederikshavn Havn underskrev mandag den 20. september en historisk aftale, hvor parterne forpligtede sig til at gøre ruten mellem Frederikshavn og Göteborg til den første emissionsfrie færgerute af sin slags i verden med to fossilfrie Stena Elektra-færger

Stena Line vil reducere udledning med 30 %

Stena Line vil reducere de samlede CO2-emissioner med 30 % inden 2030 og de nye Stena Elektra-færger er en central brik på vejen dertil. Men færgerne gør det ikke alene. For at realisere projektet, der skaber en fossilfri forbindelse mellem Frederikshavn og Göteborg, er der brug for politisk opbakning, de rette rammebetingelser samt ikke mindst partnerskaber på tværs af transportbranchen. I den forbindelse forpligter Frederikshavn Havn som samarbejdspartner sig til sikre den nødvendige infrastruktur i havnen og i baglandet.

Sejlads udleder megen CO2

Den grønne omstilling er en af de største udfordringer i vores samfund. Næsten 90 procent af verdenshandelen foregår via havene og effektiv og miljøvenlig passager- og godstransport er afgørende for, at virksomheder og samfund kan vokse. Det kalder på nyskabende løsninger i branchen.

På billedet ses Birgit Stenbak Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune, Mikkel Seedorff Sørensen, CEO for Frederikshavns Havn, Niclas Mårtensson, CEO hos Stena Line.