grotte-fanoelinjen-molslinjen-620x330

Større tilskud til grønne færger i Danmark

150 millioner kroner i år og 50 millioner kroner næste år til grøn omstilling af kommunalt drevne indenrigsfærger.

Danmark har cirka 50 færgeruter, som nu skal gøres mere grønne.

Som led i grøn omstilling af færgetrafikken i Danmark forhøjer og forenkler Folketinget tilskuddet til kommunalt og kommercielt drevne grønne indenrigsfærger. 

I en pressemeddelelse siger transportminister Benny Engelbrecht: “Jeg er meget tilfreds med, at forligspartierne er enige i at ændre tilskudsprocenten, så vi kan gøre det endnu mere attraktivt for vores indenrigsfærger at bidrage til den grønne omstilling.

I foråret indgik regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet en aftale, der indebar en pulje på 150 millioner kroner i år og 50 millioner kroner næste år til grøn omstilling af kommunalt drevne indenrigsfærger. Det skete på baggrund af analysen ”Grøn omstilling af danske indenrigsfærger,” oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

For at skubbe på den grønne omstilling, er alle forligspartier nu blevet enige om at forhøje og forenkle tilskudsprocenterne, så alle indenrigsfærger, der ønsker det, kan søge om tilskud på 25 procent af investeringen – uanset om der anskaffes en ny færge, eller om en eksisterende færge bliver retrofittet.

Læs mere på Standby...