Fly1

Flyselskab vil af sted med fritureolie på tanken

Nu vil Emirates så begynde at foretage forsøgs- vise flyvninger med 100 procent biobrændstof.

Emirates satser på en testflyvning med 100 procent biobrændstof i 2022. 

Inden udgangen af næste år vil det Dubai-baserede flyselskab Emirates sende en Boeing 777-300ER-maskine på vingerne udelukkende med biobrændstof i tanken.

Det sker i et samarbejde med flymotorfabrikanten GE Aviation, og motivationen bag testflyvningen er, at Emirates vil være med til at nedbringe luftfartens udslip af CO2, fortæller en talsperson fra Emirates i Dubai.

Den kommende testflyvning vil ske med en Boeing 777-300ER-maskine, der også er den, der benyttes på ruten mellem København og Dubai, og hvor motorerne er fremstillet hos GE Aviation. Om bord er der plads til næsten 400 passagerer.