vikingbus-620x330

Vikingbus køber flere elbusser

Ved udgangen af næste år skal 20 procent af busserne i Vikingbus’ vognpark være eldrevne. ”Eldrevne busser er helt tydeligt fremtiden,” lyder det fra Danmarks største private busselskab. skriver Standby.

Vikingbus har ifølge egne oplysninger som de første i Danmark investeret i otte eldrevne turistbusser.

”Vi fik hurtigt positivt feedback fra vores chauffører og kunderne, som har efterspurgt eldrevne turistbusser i Danmark. Busserne fungerer upåklageligt, og vi gik derfor gik i gang med næste skridt mod en endnu grønnere vognpark,” siger Lars Larsen, driftsdirektør i Vikingbus, i en pressemeddelelse.

Vikingbus investerede efterfølgende i yderligere fire elbusser, som er klar til brug fra næste måned. Investeringen i de otte busser beløber sig til omkring 30 millioner kroner, oplyses det.

På nuværende tidspunkt har Vikingbus 40 elbusser fordelt på rute, mini- og turistbusser, og ved udgangen af 2023 skal 20 procent af busserne i den samlede vognpark være eldrevne.

De eldrevne busser giver store CO2 besparelser sammenlignet med dieselbusser. I gennemsnit reduceres CO2-udledningen med 80 procent ved brug af de eldrevne køretøjer, og så udleder de ingen luftforurenende partikler. Vikingbus oplader oftest busserne om natten på overskydende el, står der i pressemeddelelsen.

Læs hele artiklen på Standby...